Honden en hondenbeleid in onze gemeente

Een op de vijf huishoudens in Twenterand heeft een hond als huisdier. Deze viervoeters zorgen voor plezier bij de hondenbezitters. We hebben in de gemeente verschillende voorzieningen om die honden op een goede manier uit te laten. Verder hebben we hebben regels voor aanlijnen en hondenpoep. Zo willen we het in de gemeente leuk houden voor iedereen, met of zonder hond.


Voorzieningen en regels

Er zijn binnen Twenterand 42 hondenuitlaatplaatsen te vinden. Ook kunnen hondenbezitters gratis zakjes krijgen voor het opruimen van de poep van hun hond. Het uitlaten van de hond gebeurt binnen de bebouwde kom aangelijnd en aanlijnen is buiten de bebouwde kom in het bos en de natuurgebieden ook verplicht.


Uw mening over honden in onze gemeente

Wij willen nu graag van zoveel mogelijk hondenbezitters én niet-hondenbezitters horen wat de mening is over de honden, de voorzieningen en de regels.


!!De vragenlijst is gesloten!!

De vragenlijst stond open van 5 september tot en met 11 oktober. De resultaten van de vragenlijst worden op dit moment verwerkt.


Wat gaan we met de resultaten doen

De gemeente gaat met de resultaten van dit onderzoek onder hondenbezitters en niet-hondenbezitters het beleid mogelijk aanpassen en weer actueel maken. Wanneer de uitkomsten aanleiding zijn voor nieuwe vragen, dan nodigen u hiervoor weer uit om mee te praten.